Program

Her kommer artister, sceneshow og aktiviteter.

Søndag 4. juni

Festningsparken

Hovedscenen

Odd Nordstoga sang seg rett inn i norske barns hjerter fra det øyeblikket han først kunne berette om en hylende gris for snart 20 år siden.

I løpet av disse 20 årene har han blitt en av våre største og mest folkekjære artister. Med låter som Bestevenn, En farfar i livet og sangene fra NRKs julekalender Jul i Svingen har han blitt en integrert del av lydsporet til norske barns oppvekst.

 

Det er aldri noen tvil om at denne mannen lever for å spille for publikum, og det er jammen ikke rart at publikum over hele landet har trykket ham til sitt bryst, både i høytid og på fest. Og med seg på veien, har han alltid det ypperste stjernelaget av musikere her til lands. En konsert med Odd Nordstoga føles rett og slett som en vitamininnsprøytning.
 
Juba Juba gleder seg stort til å presentere Odd Nordstoga på Juba Juba 2023 med fullt band!
 

Matata er en internasjonal akt i vekst, som har overskredet grenser og finpusset sine sprudlende danseteknikker i sine tidligere år i Kenya før de foredlet sin musikalske side i Europa. Nå blir de gledet og sett over hele verden, og underholder unge og moderne publikum gjennom dansbar, GØY, out-of-the-box musikk med visuell historiefortelling.

Matata avsluttet 2021 på en høy tone etter vellykkede turneer i Europa og Kenya i oktober og desember, samt utgivelsen av deres debut-EP UNAWARE med Bensoul & Nviiri The Storyteller.

2022 har vært like spennende med en rekke hit-jams inkludert «Pombe na Kizungu Mingi», «Matatu» «Wababa» og «ett minutt»-videoer. ‘

Gruppen har nylig gitt ut en samling SUPER MORIO, et helt forankret album som gjenspeiler deres kenyanske arv, oppfinnsomhet og jakten på ambisjonene deres uavhengig av kampen.

 

I likhet med D’Angelo’s the Vanguard, rett ut av den landlige norske landsbygda, dukket den norske 8-delte Fieh opp med banebrytende singel «Glu» i 2017. Sangen landet på lydsporet til EA Sports’ videospill FIFA 20 og Fieh steg raskt til lokal og internasjonal berømmelse takket være bred støtte fra slike som Clash Magazine, DIY Magazine og The Fader.

 

Det mektige ensemblet, kjent for sine ekstatiske liveshow, består av en gruppe venner som har spilt sammen i lang tid, og som stadig finpusser sounden og ferdighetene sine. Som enormt dyktige musikere fungerer de uanstrengt sammen som en tett enhet, der hvert medlem tar med sin smak og innflytelse inn i miksen.

 

I 2022 ga bandet ut sitt etterlengtede andre album. In the Sun in the Rain ble spilt inn med den kjente norske musikeren og produsenten Lars Horntveth (Jaga Jazzist, The Staves, Kimbra) og mikset av den legendariske «Analog Ninja» Russell Elevado.

 

Bandet har turnert mye til støtte for plata – en full festivalsommer i Norge, med klubbturné i Skandinavia og Tyskland. Albumutgivelsen falt sammen med en travel tur til SXSW (5 show) – og med stopp i New York på New Colossus festivalen (3 show) og New New Festival i Dallas.

For-ført av Kapptein Snus’n og Lútfessken. 

«Jo flere vi er desto bedre er det, bare vi er venner så er det plass»

Sammen med Moving Oos & the Juletrefestlige Årkester lover Snus’n og Lútfessken å lage en konsert som er akkuraaaat såvidt over gjennomsnittet…! 

Det kan bli morsomt, litt skummelt, litt tivoli, litt melankoli, litt kokkololi, litt snus, litt fessk, og kanskje også noen flere fine venner både med og uten 11 tær.

Kanskje kongen til og med.


Tiden er kommet for å ta en tur utenfor tunnellene våre.

Vi lover å gjøre vårt absolutt aller ytterste for å ikke gjøre skam på dette absolutt fabelaktige univers, skapt av alle trønder-hedningers Odin og Tor: 

Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen.

Professor Dinkel og hans gode hjelper Gabriella kommer til Juba Juba!

Går det an å gå på egg? Kan man knuse en rose?

Bli med å gjør spennende eksperiment sammen oss i Den magiske laben lørdag 4.juni!

Teltscenen

Elever på Trondhein kulturskoles tilbud Rett i Band og Synthlab spiller konsert på Juba Juba 2023!
Oppdrag Trondheims neste store stjerner mens de klekkes på Teltscenen.
På hovedscenen blir det luftakrobatikk med elever på Trondheim Kulturskoles sirkus-skole.

Se halsbrekkende stunts fra byens egne sirkustalenter!

 
 

Aktiviteter

Animert figur som spiller sax

Street art kunstner fra Brasil som bor i Norge.

Han maler fantastiske bilder med spraybokser, og du finner hans gatekunst i hele verden. Han har de siste årene turnert Norge rundt og undervist i street art for barn og unge – 4. juni finner du han på Juba Juba! Her vil du få muligheten til å lære deg sprayteknikk og prøve deg på freehand eller sjablong-graffiti! Sammen med PEACETU skal dere lage et kjempestort kunstverk!

En humanitær organisasjon som arbeider for barns rett til lek, latter og glede.

De besøker barn i sårbare situasjoner og gjennom forestillinger, musikk, sirkus, magi og leker jobber de for å skape øyeblikk der barn kan være barn.

4. juni kommer de til Juba Juba med bussen Blåmåka og her vil det være aktivitet, forestillinger, sirkus og lek hele dagen. De har med seg all sin energi, glede og lekenhet – så her blir det aldri kjedelig! Kom innom og delta på en av våre forestillinger, eller lær sirkusferdigheter til hesblesende Balkan-musikk.