Program

Her finner du artister, sceneshow og aktiviteter.

HOVEDSCENEN LØRDAG

HOVEDSCENEN LØRDAG

MARIT LARSEN

TONE HULBÆKMO OG EVENTYRORKESTERET

VITENSHOW MED DENNIS SIVA LIE OG STIAN SANDØ

 

HOVEDSCENEN SØNDAG

ARIF

MAGNUS BØRMARK

HOVEDSCENEN SØNDAG

ARIF

MAGNUS BØRMARKLITTERATURTELTET

11:00   Tegneseriekurs med Khaleel Etwebi

12:00   Tegneseriekurs med Khaleel Etwebi

13:30   Lag en historie med Jeaninne M. Harryson

14:30   Lag en historie med Jeaninne M. Harryson

 

1. - 2. juni 2024

Festningsparken

Artister 2024

ARIF
Bilde av Arif

Arif er overalt hvor man snur seg nå om dagen, enten det er som vinner av hedersprisen på P3-Gull 2023, som «Mo» i årets julekalender på NRK, Snøfall 2, eller på en av hans legendariske konserter. Eventyret startet da han storma inn og vant Urørt-finalen i Storsalen på Samfundet i 2013. Siden da har han herjet hitlistene og blitt viden kjent for sine lekne låter og store energi, enten alene eller i samarbeid med Karpe, Stig Brenner, Musti eller andre.

Vi gleder oss vilt til å se ham på Hovedscenen i Festningsparken søndag 2.juni!

Marit Larsen

Marit Larsen tok popverdenen med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene halvparten i duoen M2M. Debutsingelen ”Don’t Say You Love Me” ble raskt en global megahit, og til sammen solgte de over 12 millioner singler og album på verdensbasis.

I de senere år har hun gjort stor suksess som soloartist, og har markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Under eget navn har hun gitt ut fire album. Det siste av dem, det kritikerroste “When The Morning Comes”, ble sluppet i 2014, og er det første albumet hun også har produsert selv. I 2016 fikk vi bli med Marit bort til det hjørnet i baren der Joni Mitchell og Gillian Welch sitter. Flere strenger, mer sjel. Dette ble et sidespor forbi den rendyrkede popmusikken og bort til folken. En vei man hele tiden har visst at Larsen ville bevege seg inn på, uten å helt vite når.

I april 2022 slapp Marit den inderlige og etterlengtede «Hva er igjen av oss» – hennes første låt siden 2016, og denne gang på norsk. Vi gleder oss til å benke oss foran scenen for en hitparade når Marit Larsen entrer scenen lørdag 1.juni 2024!

 

Magnus Børmark

Magnus Børmark har vært en sentral skikkelse i norsk musikkliv i rundt regnet 20 år allerede. Du kjenner ham som den utagerende, Spellemann-prisvinnende, svært visuelle gitaristen i folkrockbandet Gåte. For få kjenner ham også som kraftsentrumet i bandet 22, et bejublet alternativt prog-popband som ga alle som så dem hakeslepp, men som muligens var litt forut for sin tid.

Mange kjenner ham, selv om de kanskje ikke er klar over det, som teatermusikk-komponist og lyddesigner for oppsettinger ved Trøndelag Teater, Nationalteateret, Det Norske Teatret og Black Box.

I 2023 ga han ut første album under eget navn, på egen dialekt. Og på Juba Juba 2024 får vi høre flunke ny musikk da han fremfører bestillingverket med foreløpige tittelen: «Den vakre andungen». Magnus er et oppfinnsomt unikum og en fremragende komponist og musiker med en utstråling som når helt fra scenekanten på hovedscenen og opp til festningsmuren og forbi. Vi gleder oss til å få ta del i et nytt kapittel av hans musikalske og filosofiske univers på urpremieren på Juba Juba 2024!

Vitenshow med Dennis Siva Lie og Stian Sandø
Dennis Siva Lie og Stian Sandø heller ut nitrogen

Dennis Siva Lie og Stian Sandø kjent fra Newton på NRK kommer med sitt spennende og lærerike vitenshow. Det blir flammer, raketter og bøtter som eksploderer, samtidig som Stian prøver å drikke en hel flaske sprite og Dennis sjekker om han kan prompe på kommando. Det blir latter og moro, og kanskje du lærer noe i samme slengen?

Dennis Siva Lie studerte biologi på Blindern da han fant ut at det er formidling av naturvitenskap han brenner for. Han har vært programleder for Newton. Superkroppen, og «Ikke Gjør Dette Mot Klima» på NRK Super. For voksne er han kanskje mest kjent som deltaker av Kompani Lauritzen eller programleder for God Kveld Norge.

 Stian Sandø er Newton-programleder, teknogründer og Kjendisfarmen-deltaker som brenner for å gjøre naturvitenskap spennende og for å redde verden gjennom teknologi.

Tone Hulbækmo & Eventyrorkesteret

Tone Hulbækmo er en artist som elsker å spille for barn i alle aldre – og for voksne med et barnlig sinn. På konserten under Juba Jubafestivalen framfører hun sanger fra den nyeste barneplata si som også ble Spellmannsprisnominert. Her har Tone satt musikk til tekster skrevet for barn av kremen av norske forfattere: Inger Hagerup, André Bjerke, Alf Prøysen, Erlend Loe, Jan-Magnus Bruheim m fl.

Her er det tekster med humor og alvor, fantasi og underfundighet i seg, og Tone har laget

umiddelbare, fengende melodier i vise/kabaret/folkemusikk/verdensmusikkland som groover skikkelig, framført på spennende instrumenter. Og ikke å forglemme, hun har med seg noen herlige musikanter! Her ligger det også an til en nostalgisk klump i halsen for foreldre og besteforeldre. Du møter matmonsen som drømmer om en karamell høy som et fjell, Kjerringa som bodde på Toten som hadde så vondt i foten, og har du lyst, kan du være med å rime, telle og synge refrenger. Ingen aldersgrense verken på musikk eller tekster, en løs og utadvendt tone og mye kommunikasjon med publikum. Kort sagt en ekte familiekonsert!

Tone Hulbækmo, sang, harpe, lyre og trøorgel
Hans Fredrik Jacobsen, fløyter, gitar, oud, torader
Alf Hulbækmo, tangent, munnspill
Magnus Skavhaug Nergaard, kontrabass
Hans Hulbækmo, trommer og perkusjon

Teltscenen

Synth-lab og Rett i Band fra Trondheim Kulturskole
Barn som spiller på en scene

Elever på Trondheim kulturskoles tilbud Rett i Band og Synthlab spiller konsert på Juba Juba 2023!

Oppdag Trondheims neste store stjerner mens de klekkes på Teltscenen.

Aktiviteter

Animert figur som spiller sax

PEACETU er en Street art-kunstner fra Brasil som bor i Norge.

Han maler fantastiske bilder med spraybokser, og du finner hans gatekunst i hele verden. Han har de siste årene turnert Norge rundt og undervist i street art for barn og unge – 4. juni finner du han på Juba Juba!

Her vil du få muligheten til å lære deg sprayteknikk og prøve deg på freehand eller sjablong-graffiti! Sammen med PEACETU skal dere lage et kjempestort kunstverk!

Flying Seagulls kommer til  Juba Juba med bussen Blåmåka og her vil det være aktivitet, forestillinger, sirkus og lek hele dagen.

De har med seg all sin energi, glede og lekenhet – så her blir det aldri kjedelig! Kom innom og delta på en av våre forestillinger, eller lær sirkusferdigheter til heseblesende Balkan-musikk.
 

Flying Seagulls er en humanitær organisasjon som arbeider for barns rett til lek, latter og glede.

De besøker barn i sårbare situasjoner og gjennom forestillinger, musikk, sirkus, magi og leker jobber de for å skape øyeblikk der barn kan være barn.

Portrett av Khaleel Etwebi

Khaleel Etwebi er en ung og spennende tegneserieskaper som bor i Trondheim. Han ga ut tegneserien «Nu klinger igjennom Bartebyen» i 2021.

Nå kommer han til Juba Juba for å holde tegneserie-verksted og å vise hvordan man kan fortelle en historie med 6 tegneserieruter. Bli med å lag en kul tegneserie sammen med Khaleel!
 
Khaleel Etwebi (f. 1991) er fra Sabratha i Libya og flyktet til Norge i 2014. Han har bachelor i film-og-videoproduksjon fra NTNU. I 2019 ble kortfilmen hans «I Trondheim Bodde» vist i hovedkonkurransen i den norske kortfilmfestivalen i Grimstad. I 2021 debuterte han som tegneserieskaper med «Nu klinger igjennom Bartebyen».
 
Khaleel Etwebi presenteres i samarbeid med Midt-Norsk Forfattersentrum.
Jeaninne Masika Harryson i en blomstereng
Fotograf Isabell Solberg

Er det ikke typisk voksne å be barn og unge være stille og høre etter?

I hvert fall en halvtime skal endelig barn og unge få bruke både inne-og-ute -stemme og for en gangs skyld er det foreldre og foresatte sin tur til å hysjes på, og tvinges til å  lytte. Forteller og poet Jeaninne vil ved hjelp av alle høylytte og lavmælte barn og unge få fram det som ligger de små hjerter nærmest, i denne fortellingen som fortelles og lyttes til, både på bokmål, nynorsk og kanskje et hint av norsk tegnspråk? 

Jeaninne Masika Harryson presenteres sammen med Midt-Norsk Forfattersentrum

Jeaninne Masika Harrysson (f. 1995) er poet, forteljar og pedagog. Ho høyrer heime i fleire språk og opptrer med eigenkomponerte poesistykke både i Noreg og internasjonalt på tshiluba, swahili, persisk, engelsk, fransk og ikkje minst norsk, både bokmål og nynorsk, jamvel norsk teiknspråk.

Masika Harrysson byrja i TekstLab Unge Stemmer i 2014 og utvikla seg vidare som scenekunstnar i TekstLab Inkubator med støtte frå Talent Norge. Sidan 2017 har ho vore engasjert i Den mangfaldige scenen. I 2021 er ho engasjert ved Jakob Sande – senter for forteljekunst, og i Den kulturelle skolesekken i Oslo, med framsyninga «Vi er alle på veg heim», saman med musikar Shwan Wahed.

Løven Lukas, tog-quiz og ansiktsmaling med Bane NOR

Bane NOR er stolt samarbeidspartner av Juba Juba og tar også i år med seg togfører Løven Lukas. Han gleder seg til å møte alle trondheimsbarn og deres foreldre. 

Her kan du leke med modelltog, ta tog-quiz, få løve- ansiktsmaling, og hilse på̊ Løven Lukas og hans kollegaer i Bane NOR. Kanskje får du også høre Jernbanemusikken? De som tar Quizen vår får en overraskelse med seg hjem.

 

Kom innom DNB-land og bli med på mange kule aktiviteter.
Her kan du ta rare og morsomme bilder i fotoboksen. Du kan også tegne din egen button eller pynte deg med glitter!  

 

Dans- og tegneverksted med Sirkus Shopping

Bli med Kaptein GulliX og papegøyen og dans når vår samarbeidspartner Sirkus Shopping kommer til Juba Juba. Du kan også få din egen sjørøver-tatovering. – Tegn ditt eget gjenbruksnett.

Prøv Høyt & Lavts supre zipline!

Klatreparken Høyt & Lavt er for alle – både store og små. Det spiller ingen rolle hvilken form du er i eller om du aldri har klatret før. Hos oss kan besteforeldre klatre sammen med barnebarna, venner kan skape nye minner sammen.

På Juba Juba får du prøve en super zipline!

Fargerike masker med Trondheim Kunstmuseum

Bli med inn i vår magiske verden og lag din egen festivalmaske! Forvandles du og resten av publikum til et dyr, får du en superheltkraft eller skifter du farge? Plutselig ser alle på Juba Juba litt annerledes ut og vi har laget en ny magisk verden sammen.

Til topps med Ramirent!

Ramirent tar deg med opp i høyden og lar deg kikke utover Trondheim by. Gjør deg klar for en utsikt du ikke har sett maken til, svev høyt over festivalområdet. Ramirent tar både opplevelser og sikkerhet på alvor, og tar deg med på en luftig lift-tur!

Velkommen til Miljøagentenes byttemarked på JubaJuba festivalen!

Bytting er en gøy og miljøbevisst måte å handle på! Her kan du få nye leker, klær, bøker, spill – ja alt av ting og tang – så lenge du bytter det med noe du selv har med!

Finn frem maks fem pent brukte ting som du har vokst fra eller ikke har behov for lenger og ta med deg ting som kan være nyttig for deg hjem. Husk at tingene må være i så god stand at du ville gitt det til din beste venn/en god nabo.

Plasteriet oppsirkulerer plastavfall. De tar plast som ikke kan brukes
lenger, (som en ødelagt plastleke) og lager en ny og fin ting av det! På
Juba Juba tar de med seg plast i fine farger så kan barn komme og lage
sin egen Juba juba-miks. Her kan du få prøve plastkvernen og se på at de
støper nye ting av plastavfallet.

Kom og lag din egen gjenbruksfigur på Juba Juba!

I samarbeid med Postapokalyptisk Supermarked inviteres du til et annerledes verksted. Her kan du være kreativ og lage figurer, mutanter og økokrigere av nytt og gjenbrukt materiale. 

Hammer, sag og spiker!

Bli med Framfylkingen og Fellesforbundet på snekkerveksted. Her kan du snekre deg en bil eller båt, eller bare bruke fantasien.

Framfylkingen er LOs barne- og familieorganisasjon. Vi engasjerer oss både nasjonalt og internasjonalt. Vi skaper fritidsaktiviteter for barn og unge, og familier over hele landet.

Fellesforbundet er Norges største fagforbund i privat sektor. Vi organiserer innen industri, byggebransjen, hotell- og restaurant, transport og bilbransjen, i tillegg til mange andre bransjer i privat sektor.

Lag din egen kinesiske operamaske

Kinesiske masker brukes i kinesisk opera. Der representerer ulike farger og mønster de ulike egenskapene til karakterene i stykket. På Juba Juba kan barna velge å fargelegge maskene slik de gjør i Kina, eller lage sine helt egne masker.

Du får også prøve et spisepinne-spill, og samtidig lære å bruke spisepinner. Hvem klarer å plukke opp flest ting med spisepinnene?

Sanserom for babyer!

Céline Meillaud inviterer deg inn i en magisk verden i et helt eget sanserom for babyer. Blant fiberoptiske lystråder, lysende kuber og egg, mysteriekuler og sensoriske gulvplater lager hun en interaktiv, taktil og enestående opplevelse for de minste. Der får de øve oppmerksomhet og virkelig bruke sansene sine.

 

Rett ved Toddlerteltet finner du ammeteltet. Her kan man finne litt ro, og amme og stelle de minste.

 

Céline Meillaud er en fransk allsidig scenekunstner med bakgrunn fra fysisk teater og butohdans. I dag har hun kunstnerisk base i Trondheim hvor hun bor og jobber med egne danseteaterprosjekter i tillegg til å medvirke som utøver i produksjoner med Cirka Teater, Panter Tanter Produksjon og Crotonicx.

 

Visste du at man kan lage en robot som beveger seg av en kjøkkensvamp?

Eller en bil med en ballong som motor? Eller til og med en fløyte av et sugerør? Kom innom vår stand og lag noe morsomt og rart sammen med oss! Du får det selvsagt med deg hjem etterpå.